• ®Σαολίν Γου Κουνγκ Ντουάν Ουέϊ
  Το Επίσημο Σύστημα αξιολόγησης της Ελληνικής Ομοσπονδίας Σαολίν


  Σαολίν Γου Κουνγκ Ντουάν Ανώτερου Επιπέδου [Κιν.: Shàolín Wǔgōng xiānjìnduànwèi 少林武功先进段位]

  3ο Ντουάν και 4ο Ντουάν

  Εκείνοι που συμμετέχουν και ασκούνται στις πολεμικές τέχνες του Σαολίν μπορούν να αιτηθούν για Ντουάν. Ο αιτούμενος για Ντουάν τιμά τους δασκάλους του/της, και σέβεται τις διδασκαλίες τους, τηρεί τους κανόνες και πειθαρχεί, δίνει μεγάλη προσοχή στην ηθική και στην δεοντολογία των πολεμικών τεχνών του Σαολίν και είναι σε θέση να εφαρμόζει πιστά το εθιμοτυπικό των πολεμικών τεχνών του Σαολίν.

  Κριτήρια Ντουάν Ουέϊ Ανώτερου Επιπέδου

  3ο Ντουάν Ανώτερου Επιπέδου: Τα άτομα ηλικίας τουλάχιστον 20 ετών, που κατέχουν το 2ο Ντουάν Μέσου Επιπέδου για περισσότερο από 4 έτη, με τεχνική αξιολόγηση [μία φόρμα με γυμνά χέρια και μία φόρμα με όπλο - Πλέον του προηγούμενου επιπέδου] πάνω από 18 βαθμούς και για τις δύο φόρμες.

   

  Κατόπιν απόφασης της Εξεταστικής Επιτροπής μπορεί να εξεταστεί αίτηση για προαγωγή στο 3ο Ντουάν Ανώτερου Επιπέδου 2 έτη μετά την επιτυχή αξιολόγηση στο 2ο Ντουάν Μέσου Επιπέδου, στις κάτωθι ειδικές περιπτώσεις:


  α. Μπορεί να απονεμηθεί το 3ο Ντουάν Ουέϊ Μέσου Επιπέδου, σε εξέχοντες Σπουδαστές και εξέχουσες Σπουδάστριες με αμέριστη προσφορά στην ανάπτυξη του Πολιτισμού Σαολίν.


  β. Μπορεί να απονεμηθεί το 3ο Ντουάν Ουέϊ Μέσου Επιπέδου, σε εξέχοντες Σπουδαστές και εξέχουσες Σπουδάστριες, που έχουν τιμηθεί σε Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Φεστιβάλ από το Ναό Σαολίν, περισσότερες από 4 φορές.


  γ. Μπορεί να απονεμηθεί το 3ο Ντουάν Ουέϊ Μέσου Επιπέδου, σε εξέχοντες Σπουδαστές και εξέχουσες Σπουδάστριες, που έχουν κατακτήσει την 1 πρώτη θέση σε περισσότερα από ένα Πανελλήνια, Ευρωπαϊκά ή Παγκόσμια Πρωταθλήματα, Κύπελλα ή Φεστιβάλ Πολεμικών Τεχνών που συμμετέχει επίσημη ομάδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Σαολίν.


  4ο Ντουάν Ουέϊ Ανώτερου Επιπέδου: Τα άτομα ηλικίας τουλάχιστον 25 ετών, που κατέχουν το 3ο Ντουάν Ανώτερου Επιπέδου για περισσότερο από 5 έτη, κατέχουν το τεχνικό και θεωρητικό σύστημα ενός στυλ των πολεμικών τεχνών του Σαολίν, με αποδεδειγμένη επιτυχία, έχουν εκπονήσει εργασίες για το Σαολίν Γουκούνγκ καθώς και με θεωρητική έρευνα, και αριστεύουν επίσης στην ηθική και το εθιμοτυπικό των πολεμικών τεχνών του Σαολίν, μπορούν να υποβάλουν αίτηση για προαγωγή στο 4ο Ντουάν Ανώτερου Επιπέδου.

   

  Σημείωση: Σε περίπτωση μαθησιακής ικανότητας, μετά από αίτηση του δασκάλου δύναται να γίνει ηλικιακή εξαίρεση.

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Όλο το περιεχόμενο του δικτυακού τόπου μας, συμπεριλαμβανομένων των κειμένων, εικόνων, αναπαραστάσεων με γραφικά, αρχείων ήχου και εικόνας, αποτελεί, εφόσον δεν ορίζεται ρητώς το αντίθετο, ιδιοκτησία της Ομοσπονδίας Σαολίν Ελλάδος. Το περιεχόμενο που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα μπορεί να χρησιμοποιείται μόνο με ρητή άδεια για ιδιωτική, δηλαδή όχι για δημόσια ή εμπορική, χρήση. Τυχόν τροποποίηση, μετάφραση ή άλλου είδους επεξεργασία ή προσαρμογή του περιεχομένου μπορεί να γίνει μόνο κατόπιν έγγραφης άδειας της Ομοσπονδίας Σαολίν Ελλάδος. Η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή κατάχρηση κατατεθέντων σημάτων ή λογότυπων της Ομοσπονδίας Σαολίν Ελλάδος, στο σύνολο δεν επιτρέπεται.

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ